More About: Biologische Avocado Olie

Vandaag de dag willen we graag weten waar producten vandaan komen en op welke manier deze geproduceerd worden. Duurzaamheid, transparantie en controle staan tegenwoordig hoog in het vaandel. Hoe transparanter merken zijn over hun producten, hoe hoger de betrouwbaarheid is vanuit de klant.

Om u meer te betrekken bij de productie van onze diverse oliën, willen we informatie met u delen over onze producten en de herkomst hiervan. In rubriek “More about” gaan we achtergrondinformatie met u delen over producten die u kunt vinden in ons assortiment.

Onderstaand artikel gaat over onze biologische avocado olie. In dit artikel gaan we u vertellen waar de avocado’s vandaan komen, voor welke toepassingen biologische avocado olie gebruikt kan worden, en welke varianten in ons assortiment te vinden zijn. Ook zullen wij u wat vertellen over de gezondheidsvoordelen die avocado (-olie) met zich mee brengt.

avocado-olie

Populariteit van avocado’s

Avocado is een gezond product waarvan de populariteit de afgelopen jaren sterk is toegenomen. Binnen Nederland is bijna iedereen bekend met avocado’s. Om een klein idee te geven van de groei van dit product in Nederland: In 2000 werden er 15 miljoen kilogram avocado geïmporteerd, in 2020 is dit uitgegroeid tot 373 miljoen.

Deze groei vindt niet alleen plaats in Nederland. Landen als Frankrijk, Spanje en Verenigde Staten zijn namelijk ook onderdeel van deze enorme groei.

Daarmee is de avocado ook de bananen, druiven en sinaasappelen gepasseerd in populariteit. Het is namelijk het meest geïmporteerde fruit product binnen ons land.

Nederland is wereldwijd zelfs één van de grootst importerende avocado landen. De Verenigde Staten importeert nog meer avocado’s (1105 miljoen kg). Kortom, we kunnen concluderen dat het een heel populair product is in het binnen- en buitenland.

Verder doet Nederland ook niet onder wat betreft het exporteren van avocado’s. Het is namelijk één van de de grootste exporteurs van alle landen die zelf geen avocado’s laten groeien.

#FunFact: In Amsterdam is het eerste avocadorestaurant ter wereld opgericht, genaamd “The Avocado Show”.

Het is niet alleen bij importeren en exporteren van avocado’s gebleven, er zijn zelfs avocadorestaurants opgericht in de wereld. In 2017 werd het restaurant “the Avocado Show” geopend in de Pijp in Amsterdam. Enkele maanden na de opening ging het hard, en werd er een investering van 5 miljoen euro opgehaald met het doel om nog meer nieuwe vestigingen te openen. Deze snelle groei van “the Avocado show” toont aan hoe populair het product avocado is. Vlak na de opening van het restaurant in Nederland is “the Avocado Show” al uitgebreid. Nu kunt u the Avocado Show ook vinden in andere landen als België, Engeland, Spanje en Frankrijk.

Zo zijn er dit moment meerdere avocadoproducten te vinden op de markt, waaronder onze biologische avocado olie. Avocado olie is een product wat niet meer weg te denken is. Het is namelijk ook al in landelijke supermarkten te verkrijgen.

Vanuit de markt zien wij ook dat de vraag naar avocado olie steeds groter wordt. Het is namelijk een gezond product, die voor diverse toepassingen gebruikt kan worden.

Toepassingen

Salades, dressings en sauzen

Avocado olie heeft een nootachtige smaak, en kan een goede toevoeging zijn voor milde salades zoals botersla. Vooral met wat extra zout, kan avocado olie de perfecte toevoeging zijn aan een dressing. Verder wordt het regelmatig verwerkt in sauzen. Door de milde smaak geeft het je saus het extra beetje smaak wat het nodig heeft.

Het internet staat vol met lekkere recepten voor het toevoegen van avocado olie aan salades, of voor het maken van dressings.

Koken, bakken, wokken en frituren in avocado olie

Avocado olie staat bekend om zijn uiterlijk hoge rookpunt of verbrandingspunt. De smaak en structuur verandert dan ook niet tot een temperatuur van 270 °C.

avocado smoothie

Voor smoothies en sappen

De gezondheidsvoordelen die avocado olie met zich mee brengt, zoals de gezonde vetten die in avocado zitten, leveren een goede bijdrage aan een gezonde smoothie. De gezonde vetten en vezels zorgen ervoor dat je snel een voldaan gevoel hebt, waardoor je niet de behoefte hebt om meer te eten dan je lichaam nodig heeft.

Huid 

U kunt diverse avocado-producten op de markt vinden die speciaal ontwikkeld zijn voor huidgebruik.

Haar

Avocado-olie wordt ook verwerkt in haarproducten. In diverse webshops kunt u haarproducten vinden waar avocado in is verwerkt.

Avocado productie

Wereldwijd wordt er zo’n 6 miljoen ton avocado productie geproduceerd. Het land waar de meeste avocadoproductie plaatsvindt, is Mexico. Hier wordt zo’n 2 miljoen ton product per jaar geproduceerd. Er zijn verschillende landen waar avocado olie geproduceerd wordt. Landen waar avocado’s geproduceerd worden zijn landen als Dominicaanse Republiek, Peru, Colombia, Indonesië, Brazilië, Kenya.

Spack haalt zijn biologische avocado olie bij een vaste leverancier in Kenya. Deze leverancier maakt al 14 jaar lang avocado olie, en werkt ook samen met de lokale boeren. De leverancier waarmee Spack werkt, kijkt dan ook kritisch naar de kwaliteit van de avocado’s. Avocado’s moeten namelijk aan bepaalde voorwaarden voldoen om avocado olie te kunnen produceren.

De leverancier hecht waarde aan de milieuaspecten. Het restproduct van de productie van avocado olie wordt omgezet in biogas waaruit energie wordt gewonnen.

avocado olie

Varianten Biologische Avocado Olie

Wij kunnen u verschillende biologische avocado olie aanbieden. Zo hebben wij op dit moment de volgende biologische avocado olie in ons assortiment:

Biologische Avocado Olie, Extra Virgin

De Extra Virgin olie wordt alleen geproduceerd met mechanische middelen, er worden geen chemicaliën of conserveermiddelen gebruikt.

Biologische Avocado Olie,
Premium

De biologische premium avocado olie is nieuw in ons assortiment, en is een blend van biologische geraffineerde avocado olie en biologische virgin avocado olie. Premium avocado olie is een stabiele olie, en bestaat uit 100% avocado olie.

Gezondheid

De reden dat avocado olie zo populair is, is niet voor niks. Het biedt namelijk ook voordelen voor de gezondheid.

Cholesterolverlagende werking

Avocado Olie heeft gunstige effecten op het cholesterolgehalte in het bloed. Het ‘slechte’ cholesterol (LDL) kan afnemen bij het nemen van avocado olie, en het goede cholesterol, HDL, neemt toe.

Verpakkingsmogelijkheden

Biologische Avocado Olie kan afgevuld worden in diverse verpakkingen. Met verschillende productielijnen kan er snel geschakeld worden, en zijn we zeer flexibel.

De verpakkingen variëren van 250ml flesjes, tot containers van 1000 liter. Wij kunnen uw consumentenverpakkingen afvullen onder uw Private Label.

Bent u benieuwd naar ons assortiment aan verpakkingen? Dan adviseren wij u om de verpakkingspagina op onze website te bekijken.

Spack private label