More About: Biologische Sesamolie

In rubriek “More About” delen we achtergrondinformatie over de producten die Spack in het assortiment heeft.

In “More About: Biologische Sesamolie” vertellen wij u over de biologische sesamolie van Spack.

Spack is leverancier van biologische sesamolie en heeft de volgende varianten in het assortiment:
– Biologische sesamolie, koudgeperst
– Biologische geroosterde sesamolie

In dit artikel zullen wij u vertellen wat de verschillen zijn tussen deze varianten. Verder geven we informatie over de herkomst van de biologische sesamolie en voor welke toepassingen het gebruikt kan worden. We zullen ook met u delen in welke verpakkingen de biologische sesamolie afgevuld kan worden.

Herkomst

Sesamolie wordt geperst uit de zaden van de sesamplant, dit zijn de sesamzaden. De sesamplant kan goed tegen droogte en groeit goed in subtropische gebieden over de hele wereld, vooral in Afrika, Zuid-Amerika en Midden-Amerika. Spack koopt de sesamzaden in bij een leverancier, om ze vervolgens op een andere locatie te persen.

De biologische sesamzaden van Spack zijn afkomstig uit Oeganda. De leverancier waar Spack mee werkt maakt deel uit van een groot project in Noord-Oeganda. Het project in Noord-Oeganda heeft als doel dat de levensonderhoud van de lokale boeren wordt verbeterd.

Het persen van de sesamzaden gebeurt in Nïederkruchten, in Duitsland. Hier worden de sesamzaden op een lage temperatuur geperst. Het persen op een lage temperatuur zorgt ervoor dat de olie zijn smaak en voedingsstoffen behoudt.

U kunt bij Spack ook de biologische geroosterde sesamolie aanschaffen. De geroosterde variant wordt gemaakt van 100% puur geroosterde sesamzaden. De geroosterde variant is rood/ bruin van kleur en heeft een meer uitgesproken smaak dan de koudgeperste variant. De biologisch geroosterde sesamolie van Spack komt uit Mexico.

Toepassingen

Keuken

Sesamolie is voor veel Aziatische recepten een onmisbaar ingrediënt.  Het wordt voornamelijk gebruikt om een gerecht smaak te geven en wordt daarom vaak als laatste toegevoegd aan het gerecht. De rijke en nootachtige smaak wordt ook vaak gezien als een goede toevoeging aan (koude) salades, sauzen en marinades.

De geroosterde variant is ook erg populair bij Aziatische recepten, deze variant is rijker aan smaak.

Massage

Sesamolie wordt gebruikt bij Ayurvedische massages. Een Ayurvedische massage is een Indiase lichaamsmassage waarbij veel warme kruidenoliën of etherische oliën wordt gebruikt.

Wist u dat sesamolie ook wordt gebruikt als massageolie? Het wordt veel gebruikt in India en bij Ayurvedische massages.

Huid

Sesamolie wordt verwerkt in diverse huidproducten. Het wordt in de markt gezet als verzachtend middel dat helpt de huid te hydrateren, te verzachten en glad te maken.

Haar

Er zijn ook diverse haarproducten in de markt te vinden waar sesamolie is verwerkt.

Varianten Biologische Sesamolie

Wij kunnen u verschillende biologische sesamolie aanbieden. Zo hebben wij op dit moment de volgende biologische sesamolie in ons assortiment:

Biologische Sesamolie, Koudgeperst

De koudgeperste sesamolie is licht van kleur en is voorzien van een licht nootachtige smaak. Biologische koudgeperste sesamolie is populair in de keuken, maar kan ook voor andere toepassingen gebruikt worden.

Biologische Sesamolie, Geroosterd

De geroosterde variant is donkerder van kleur de smaak en is wat heviger dan de koudgeperste variant. Deze variant wordt ook veel gebruikt voor voedseltoepassingen, de geroosterde sesamolie wordt vaak aangebracht op afgewerkte gerechten of op laag tot middelhoog vuur.

Verpakkingsmogelijkheden

Onze varianten van de biologische sesamolie kunnen worden afgevuld in onze diverse verpakkingen. De sesamolie is af te vullen in flessen, variërend van 250ml tot 1000ml. Uiteraard kunt u de sesamolie ook afnemen in grotere verpakkingen en volumes, oplopend tot 1000 liter containers. Op onze verpakkingspagina ziet u een overzicht van al onze verpakkingen.

Spack private label