Van kleine handelsonderneming naar producent van hoogwaardige biologische plantaardige oliën en vetten

Spack is in 1977 opgericht als kleine handelsonderneming in conventionele plantaardige oliën en heeft de afgelopen decennia een continue groei doorgemaakt. Na een rijke geschiedenis met verschillende overnames en uitbreidingen is het familiebedrijf inmiddels gevestigd in Nieuwe Tonge.

Op deze locatie beschikt Spack over eigen moderne perserijen, uitgebreide opslagfaciliteiten en efficiënte afvulinstallaties. Ons team van enthousiaste, gemotiveerde medewerkers draagt op deze locatie dagelijks de zorg voor inkoop, verkoop, productie en transportplanning.

Spack door de jaren heen

Spack – biologische olie, plantaardige olie

1977:      In Rotterdam werd Spack door de heer C.D. Spaargaren opgericht als handelsonderneming in conventionele plantaardige oliën, vetten en bijproducten.

1980:      De overname van een afvulinstallatie in Eindhoven. Vanaf dat moment heeft Spack zich volledig geconcentreerd op reformwinkels en kort erna op de biologische markt.

1981:      Alle activiteiten verhuizen naar Hellevoetsluis. Al de handelsactiviteiten, voorheen gevestigd in Rotterdam, als afvulactiviteiten, die tot dan toe plaatsvonden in Eindhoven, gecombineerd.

1992:      Spack behaalt zijn bio certificaat.

1999:      Door aanhoudende groei en uitbreiding is de vestiging in Hellevoetsluis te klein geworden. Spack verhuist naar een nieuw onderkomen in Oostvoorne.

2008:      Spack raakt BRC & IFS gecertificeerd.

2012:      Opnieuw is Spack uit zijn jasje gegroeid en verhuist naar zijn huidige locatie in Nieuwe Tonge.

2015:      Spack breidt uit met Perserij Harlingen voor het persen van biologische zonnebloem- en raapzaden.

2018:      Spack start een eigen biologische kokosolie productiefacaliteit voor kokosolie in Vietnam.

2019:      Spack International gaat aan de slag in Amerika.

2021:     De kokosolie fabriek in Vietnam draait op volle toeren.

Deel deze pagina, kies uw platform: