Project omschrijving

Biologische Walnootolie

Walnoten en walnootbomen kennen een lange geschiedenis, geschat wordt dat de walnoot een 7000 jaar oud gewas is. Oorspronkelijk komt de walnoot uit Centraal Azië en groeit inmiddels in zachte warme klimaten wereldwijd.

Behoud van voedingsstoffen door koude persing

Spack heeft een mooie biologische Walnootolie in het assortiment, deze olie is koud geperst en gewonnen uit de kernen van walnoten. De oorsprong van deze olie is het Oost-Europese land Moldavië, waar kleine producenten de walnoten telen. Voordeel van Moldavië is de korte keten en lage voedselkilometers in tegenstelling tot walnoten uit India of Californië.

Door de koude persing heeft de olie zijn smaak en voedingsstoffen behouden, Spack Biologische Walnootolie heeft een bleke bruin/lichtgele kleur en een mooie intense, notige smaak.

Informatie aanvragen
Biologische walnootolie

Gebruik

Walnootolie wordt zowel in de keuken als in de cosmetica veel gebruikt. Het is erg lekker om te gebruiken in sauzen en dressings. Walnootolie is niet geschikt om mee te koken omdat dan zijn karakteristieke smaak verbitterd. Naast gebruik in de keuken is de olie ook goed te gebruiken bij het verzorgen van de huid en het haar.

Voordelen

Onze walnootolie bevat veel omega-3 en -6 vetzuur, vitaminen, magnesium, koper en zink.

Gezonde Olijfolie

Verpakkingen

Biologische walnootolie bieden wij aan in diverse verpakkingen, zoals in fles in verschillende volumes, cans of in bulkverpakking.